HTML

Rovatok

Egyházak, vallások, papok

A hit és a vallás a legszebb emberi dolgok. Szomorú, ha a legnagyobb egyházak élnek vissza vele, miközben a sajtó kisebbeket vádolja. Mi az, hogy történelmi, mi az a biznisz-egyház, mitől az? Nem elég erkölcsről prédikálni, példát kell mutatni.

Friss topikok

A kis egyházakat gyakran illetik más egyházakat ajnározó médiák azzal, hogy üzleti céllal jöttek létre. Mi a helyzet a pénzügyekkel kapcsolatban a "történelmi egyházak" oldalán?

 

"Saját" bank

A Katolikus Egyház annyi pénzt és vagyont kezel, hogy saját bankra van szüksége. A Vatikán Bank nem éppen botrányoktól mentes intézmény. A római ügyészség vizsgálatot indított Ettore Gotti Tedeschi a Vatikán bankja, az IOR (Vallási Műveletek Intézete) elnöke, és egyik munkatársa ellen. Az olasz pénzügyőrség lefoglalt 23 millió eurót. Sokak szerint a pénzintézet a világ egyik legnagyobb pénzmosodája.

(http://belfoldihirek.com/kulfold/pent-mosott-a-vatikan)

Náci pénzek kezelése

1999. San Francisco: A holokauszt több mint 300 ezer áldozatát képviselő szervezetek azzal vádolták meg a Szentszéket, hogy a II. világháborút követően segített a horvát holokauszt során összeharácsolt vagyon átmentésében, és a pénz még mindig a pápai állam trezorjaiban található.

(http://www.origo.hu/uzletinegyed/hirek/20050405apapai.html?pIdx=1)

Per San Francisco-ban: http://www.vaticanbankclaims.com.

 

Pénzmosás

A felső katolikus köröknek elkötelezett média szívesen vádol kicsiny vagy szegény egyházakat pénzügyi visszaélésekkel, viszont ritkán említi, hogy mi történik a saját oldalukon.

Pénzmosási ügybe keveredett a legkatolikusabb bankár: http://www.origo.hu/nagyvilag/20100922-ettore-gotti-tedeschi-a-legkatolikusabb-bankar-penzmosas-gyanuja-a-vatikan.html

 

Címkék: biznisz egyház történelmi katolikus pénzmosás visszaélés pénzügyi

3 komment · 1 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://egyhazak.blog.hu/api/trackback/id/tr982832128

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Hit elvtársi csókok 2011.04.23. 17:32:06

Elvtársi és hitelvtársi csókok. Szájról szájra cuppanósan, esetleg nyálasan, férfi és férfi ember közt. Undorító. A kézre és pecsétgyűrűre adott az még undorítóan megalázó is. Pláne ha azt a Magyar Köztársasági Elnök teszi egy feudális szinten megreked...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

IGe · http://vilagnezet.blog.hu/ 2011.04.23. 17:33:08

Nézzetek be a blogomba majd én is gyakran járok erre.

nemkomplett 2011.09.17. 23:03:22

Isten úgyis megbocsájtja nekik!
Ha meg nem hát lefizetik őt is, mindenkinek van egy ára...
süti beállítások módosítása